Hosting door Prioserve

Hosting

De hosting van uw website. Hoe zit dat nu precies? Een website is in feite niets meer dan een bestandsmap met daarin de afbeeldingen en programmabestanden. Daarnaast gebruikt een website vaak een externe database voor de inhoud, zoals tekst en plaatjes.

Voordat een website zichtbaar is op het internet moet aan twee voorwaarden worden voldaan. Om te beginnen moet er een websadres (ook wel url, of domein) worden vastgelegd. Daarnaast dient u een stukje serverruimte te huren waarop uw website wordt geplaatst. Dit noemen we de hosting.

Domeinregistratie

Bij een nieuwe website zal de domeinregistratie vaak plaatsvinden via de hostingpartij. Het domein wordt dan gekoppeld aan een bepaalde host en alles staat netjes op één plek.

Als u een bestaande website heeft, is het soms nodig om het domein te verhuizen. De nieuwe Hostingpartij vraagt dan uw toestemming om het domein te verhuizen en koppelt het domein aan uw nieuwe pakket. Vergeet niet dat u uw oude diensten vervolgens kunt opzeggen.

Hosting

Met de hosting huurt u voor uw website een stukje van een webserver. De webserver is eigenlijk niets meer dan een snelle computer die dag en nacht aanstaat, zodat uw website altijd bereikbaar is. Met een FTP-programma kan Fiducie Online uw website uploaden naar de webserver.Fiducie Online werkt voor de hosting samen met Prioserve Internetdiensten. Prioserve is een betrouwbare webhost, tegen een schappelijk tarief. De klantenservice is bovendien goed.

Indien uw nieuwe website gaat beschikken over MijnSysteem en de oude website draait reeds op een andere webserver, is verhuizing naar Prioserve noodzakelijk.